• Levering 1-3 dage
  • Fri fragt over 499,-
  • Fysisk butik – byt i butikken
  • 4.9/5 stjerner på Trustpilot
< >
< >
Lucie Kaas
Den danske designvirksomhed Lucie Kaas står bag relanceringen af en række af de mest populære danske og skandinaviske figurer fra 1950'erne til 1970'erne.

En af dansk histories mest succesfulde designere inden for kunsten at give liv til et stykke træ er Gunnar Flørning. Historien om de populære designs fra perioden 1955 - 1965 startede allerede i 1952. Dengang var Gunnar Flørning værnepligtig og kørte mekanikervogn med sin sergent Hans Jørgen Jensen, som senere blev generaldirektør for Danmarks Radio.

Under en efterårsmanøvre kedede de to sig så meget, at de var nødt til at finde noget at fordrive tiden med. De fandt derfor et par gamle hegnspæle, og begyndte at snitte forskellige figurer. For Flørning blev dette startskuddet på en lang årrække som en af Danmarks mest succesfulde designere af diverse figurer og og anden brugskunst, som blev solgt i over en million eksemplarer til hele verden gennem virksomheden Laurids Lønborg.

Den store efterspørgsel på Gunnar Flørnings figurer skyldtes hans enestående evne til at designe figurer der fremstod enkle og elegante, men samtidig rummede en ordentlig portion charme

Lucie Kaas har i samarbejde med Gunnar Flørning valgt at sætte den betagende elefant og den skønne spurv i produktion og nu også Pelikanen. Elefanten blev designet i 1961 i samarbejde Med Harry Vedøe, som også står bag illustrationer i børnebøger skrevet af forfatteren Benny Andersen.