• Levering 1-3 dage
  • Fri fragt over 499,-
  • Fysisk butik – byt i butikken
  • 4.9/5 stjerner på Trustpilot
< 1 >
< 1 >
Burel
Burel Factory opstod ud fra et ønske om at redde den fædrene arv, at holde liv i traditioner der rækker langt tilbage i tiden, og samtidig udbrede kendskabet til befolkningen, håndværket og kulturen i området Serra da Estrela i Portugal.

Fabrikken blev reetableret i 2010 som en genskabning af en konkursramt fabrik i uldindustrien, for at støtte op om en kultur der var dybt afhængig af den produktion, der igennem generationer har defineret netop dette bjergområde.

Interventionen i Burel gik igennem flere stadier - først skulle arven fra regionens uldproduktion genoprettes, dernæst skulle man sikre at århundreders viden på området blev bevaret, ligesom de gamle væve som er fulde af historier, igen skulle i gang. Den lokale befolkning blev integreret i projektet, og er nu med til at videreudvikle de stolte traditioner, og arbejdet for økonomisk- og social bæredygtighed i lokalområdet.

Burel har styrket jobskabelsen i landsbyen Manteigas og har forpligtet sig til faglig uddannelse af indbyggerne, så det håndværk der har udviklet sig igennem generationer, bliver nutidigt og synonymt med den lokale- og nationale økonomi. Fabrikken skaber
beskæftigelse til lokalbefolkningen, og tiltrækker kvalificeret arbejdskraft til regionen - samtidig med at den fremmer dynamikken af viden og påskønnelse af unikke lokale produkter.