Gratis levering til pakkeshop ved køb over 499,-
Mulighed for afhentning i butikken
Hurtig levering – vi sender i løbet af 1-2 hverdage

Sensommer lykke

Pia T. Jensen 1. Sep 2016









Skrevet af Lotte Linnet, Boligstylist/Visual Merchandiser hos KAiKU

Brombær beriger os med store mængder c-vitamin, lad os nyde det!

Jeg holder meget af sensommeren, blandt meget andet på grund af høsttiden,ikke kun landmændene der kører med deres mejetærskere på markerne, men også alt detder modnes i haverne.
Jeg har ikke selv køkkenhave, men det har Line, en af alle de søde kollegaer jeg arbejdersammen med i KAiKU. I går havde hun brombær med til mig.Det lyder på Line, som om det er brombærår år i år - hvis der er noget der hedder det.Så hvis dette inspirerer andre, så led efter et brombærkrat i naboens have eller iskovkanten, for brombær beriger os med store mængder af c-vitamin.

Indimellem får jeg sådan en lyst til at være en rigtig husmor, som sylter, henkoger og trylleri et køkken, sådan som jeg husker min mor gjorde, da jeg var barn.Forskellen på os er bare, at min mors arbejde var at være husmor, og mit arbejde er at være stylist hosKaiku.Min mor gik som ung på Martakursus, jeg har hendes kogebog fra dengang, som hun selvhåndskrev. Som ung tegnede og malede jeg, samtidig tog jeg uddannelse som VM'er.

Nu skal det være, jeg har mine brombær og jeg har plukket blommer - nu skal der lavesgrød og marmelade.

Allerede da jeg udstener blommerne, kommer minderne frem fra min barndom, hvor jeg jonok har hjulpet min mor - og jeg nyder det! Og så er det hurtigt at lave blommegrød, den skulle kun koge i fem minutter.








Et måltid skal ikke blot spises, det skal opleves

Jeg tænker i billeder i form og i farver, og for mig er det afgørende at dække et fint bord,som er en del af oplevelsen ved et måltid.Jeg er så heldig, at jeg hos Kaiku lige har købt de fineste dybe tallerkener jeg længe har set.

Vi får ofte nye varer hjem hos Kaiku, og det er som juleaften hver gang, vi åbner en nykasse med varer.
Ikke alt kan vi eje, men da vi fik det nye stel Grey Stone hjem fra House Doctor, måtte jeg bareeje de store pastatallerkner, De kan bruges til rigtig mange ting, og matches med det jeg iforvejen har.

Nu kommer Grey Stone på bordet, smukke smukke efterårsfarver udspiller sig påspisebordet, det er råt og det er fint.Jeg har længe samlet på sølvbestik, noget er arvet andet er købt, det er alt muligtforskelligt, og jeg blander gerne det hele.




Der skal en god mælk på grøden, jeg har købt økologisk sødmælk 30% jerseymælk, fradisse smukke nougatbrune køer, og den hælder jeg op i en hvid stentøjskande. Det er såsmukt at mælkens farve er dybere, end kandens hvide farve. Jeg drikker normaltskummetmælk, men sødmælk giver en dejlig smag på grøden,og så behøver jeg ikke fløde på.

Jeg læser i min mors gamle opskrifter, og i nye kogebøger og mikser det lidt.Imens jeg spiser, læser jeg i The KINFOLK Table, en kogebog med inspirerende opskrifterfra hele verden. Jeg ser på en af siderne, at der er et foto af en kugle is med lidtblommekompot hældt over, det skal min grød bruges til.Jeg gemmer det på rengjorte, skoldede og atamon skyllede glas.Uhmn det bliver godt at have på lager.

Samme aften går jeg igang med min brombærmarmelade. Den er hurtig at lave, for jeg harkøbt syltesukker og alt der skal til, og det koger kun i 8 minutter, igen bliver jeg overrasketover hvor kort tid det tager.Husk at koge ved svag varme, hvis det koger for hårdt, så kan det nok være at det sprøjter - jeg taleraf erfaring. Men tag dine forholdsregler hvis du vil prøve, husk forklæde og en fugtig karklud,så eventuelle pletterne straks kan tørres af.

Jeg glæder allerede nu til mit morgenbord, med min nye marmelade, jeg skal nokfotografere det, så I kan se hvordan jeg dækker morgenbord.


Dagen efter: Det skønne morgenbord








I hele min indretning og når jeg dækker bord, blander jeg nyt og gammelt. Her er det en gammel fransk hørdug, som jeg købte på en sommerferie i Nice for flere år siden.

Til morgenbordet syntes jeg det er fint med træskærebrætter, dette fandt jeg hos Kaiku, og det tager lidt af det højtidelige, når jeg vælger den hvide dug. Jeg kan også godt finde på at sætte køkkenrullen på bordet, der findes så mange fine køkkenrulleholdere.
Jeg har flere marmeladekrukker, og kan ikke helt bestemme mig for, om jeg bare skal sætte marmeladen på bordet i de glas som den er i.

Mulighederne er mange, jeg kan godt se, at det vil være smukt og dekorativt i et fint glas, eller i små espressokrus, eller i en krukke med låg. Den krukke jeg har her, er fra Finnsdottir og hedder Little Bat, bare for navnets skyld Little Bat burde jeg bruge den til brombærmarmeladen.
Der er også en anden dekorativ marmeladekrukke Multijar med pink låg fra Designletters, vi har den hos Kaiku, men jeg har den ikke, man må vel begrænse sig.

Jeg elsker hygge - velbekomme og ha´en god dag.







Lotte anbefaler


The Kinfolk Table
The KINFOLK Table
Kinfolk
DKK 399,00

Flot gråt forkæde fra ferm LIVING
Forklæde gråt
ferm LIVING
DKK 499,95

Måske verdens bedste viskestykke
Viskestykke Sky
The Organic Company
DKK 119,95

Grydeske
Grydeske, akacie 32 cm
Nicolas Vahé
DKK 49,95

Støbejernsgryde fra Nicolas Vahé
Støbejernsgryde (5,5 l)
Nicolas Vahé
DKK 849,95

Skærebrædt
Skærebræt 36 cm.
House Doctor
DKK 229,95

Hands on, køkkenrulleholder
Hands On - Sort
by Wirth
DKK 349,95

Flot nyt grey stone stel fra House Doctor
Tallerken 20,5 grey stone
House Doctor
DKK 99,95

Smuk eventyrlig krukke fra Finnsdottir
Twinkle - Little Bat (findes i flere farver)
Finnsdottir
DKK 695,00

Flot grafisk krukke med låg fra Design Letters
AJ Multi Jar - krukke med AJ print
Designletters
DKK 299,95

Smukke glas fra Frederik Bagger
Crispy Lowball (2 stk)
Frederik Bagger
DKK 299,95

Nyttige opbevaringsglas fra House Doctor
Food Factory 10x13 cm
House Doctor
DKK 35,00